Vedligeholdelse

OBS OBS OBS:

Mr.Dreadman har fået ny hjemmeside!

Tjek den ud på:

www.mrdreadman.dk

 

 

Dreadlocks kræver ikke lige så meget arbejde som almindeligt hår, men der er et par ting man skal vide for at det skal blive ved med at se nice ud og dufte godt. I starten kræver dine dreads selvfølgelig lidt mere puslen og nuslen.

Nogle folk tror ikke, at de skal vaske deres hår, når de har dreadlocks. Men det er én af de dreadlock-myter, der desværre holder folk fra at ville have dem.
At vaske sine dreads og holde dem rene er det første skridt til at have sunde og gode dreadlocks.

De første tre uger er dine dreadlocks mere skrøblige og håret vaskes ca. hver 6.-7. dag. Når de har fået tid til at etablere sig selv, skal du bare vaske dit hår mindst én gang om ugen alt efter temperament. Faktisk er det sådan at rent hår dread’er bedre end beskidt hår.
Efter hårvask er det vigtigt at håret ikke forbliver vådt i lang tid, men bliver tørret umiddelbart lige efter. Man kan starte med at vride det værste vand ud og derefter bruge en hårtørrer eller et håndklæde.

Det er ikke uden betydning hvilken shampoo du bruger, når du har dreadlocks! Der er i virkeligheden ret få shampoos på markedet der er dreadock-venlige. Når du vasker dine dreads er det vigtigt at bruge en shampoo, der ikke efterlader duft- og conditioner-rester. Det kan nemlig forhindre dine dreads i at filtre og etablere sig. Desuden kan det også forårsage, at dine dreads begynder at lugte, fordi disse rester (i modsætning til løst hår) ikke bliver redt ud. Endelig kan resterne også forårsage skæl og kløe i hovedbunden, fordi det lægger sig i hovedbunden og forhindrer den i at ånde.

Det er desuden vigtigt at være opmærksom på at shampooen bliver skyllet helt ud når du vasker dit hår, så der ikke oplagrer sig sæberester inde i dreadlocken.

Knotty boy´s naturlige Dreadlock hårvaskemidler nærer og genskaber hovedbundens naturlige balance og kan bestilles fra danmark gennem Spirit of Lill Li  her

VOKS
Der er en del uenighed om hvorvidt voks er godt for dreads eller ej, og nogle mener at man skal holde sig helt fra det.

Mange af de produkter på markedet, der skulle være beregnet til dreadlocks har tit bare den virkning at tilføre håret glans og duft, men har i grunden ikke nogen som helst positiv virkning på dread-processen – tværtimod. De fleste af disse produkter indeholder petroleum som den primære ingrediens. Petroleum er et smøremiddel, og produkter der indeholder petroleum føles meget fedtede og vil forårsage at dine dreadlocks glider fra hinanden i stedet for at låse dem. Hvilket er meget uheldigt, især i starten af en dreadproces. Petroleumprodukter kan være bedre velegnet til afro-struktureret hår, som har været dreaded i længere tid. Dog vil jeg stadig i alle tilfælde fraråde brugen af voks der indeholder petroleum, da det udover at være dreadlocks værste maridt, ikke er sundt for hovedbunden. Det er f.eks. produkter som Dax man skal holde sig langt  fra.

Sagen er den, at lige meget hvilken voks du vælger at bruge og hvor minimalt lidt du påfører, så vil dine dreadlocks føltes utrolige fedtet alligevel, og det smitter af på dit ansigt, hovedpudebetrækket.. – og det er blot et spørgsmål om tid før irritationsgraden bliver stor nok til at du søger alternativer.

Voks besidder en anden uheldig egenskab, og det er dens evne til at tiltrække støv og skidt, hvilket er en anden årsag til at mange vælger at droppe brugen af voks.

Vælger du alligevel af en eller anden overbevisning at bruge voks til dine dreadlocks er det vigtigt at bruge det med måde og  ikke “over-vokse” dine dreads, da det blot vil forhindre dine dreads i at tætne sig naturlig. brug en lille smule af gangen og arbejd det ind i dreadlocken. Du kan evt. bruge en hårtørrer.  I nogle voksprodukter er der tilføjet vitaminer og næringsstoffer som menes at skulle gøre håret stærkere og forhindre det i at knække. Knotty Boy Dread Wax er et naturligt produkt fremstillet af bivoks.

Et alternativ til voks er Aloe Vera og kan bruges direkte fra planten eller købes på gel-form eller spray. Aloe vera produkter er at foretrække hvis man ikke gider den lidt fedtede konsistens som bivoks har.

Her kan jeg anbefale et naturproduktet locksteady tightening gel fra knottyboy, hvor hovedingrediensen er den stærkt bindende Aloe Vera plante som accelerer den naturlige vækst process af håret og strammer “lokkerne”.

De canadiske Knotty Boy produkter  hjælper med at rengøre og vedligeholde dine dreadlocks på nemmeste og mest naturlige måde.

Til indkøb og yderligere information om hårpleje produkter  kan jeg henvise til Spirit of Lill Li som har hvad du behøver til dit hår. I webshoppen kan du bl.a finde et udvalg af de naturlige og økologiske hårprodukter som Knotty Boy og Essensity.
På  http://soll-design.dk/shop  finder du bl.a gode naturlige dreadlock shampoos , pleje og vedligeholdelses produkter,  smykker og dreadlock accessories til alle former for hår og dreadlocks.

Reklamer
Kommentarer
 1. Emil siger:

  Hey Mr. Dreadman! Fantastisk side du har her, det er præcist hvad jeg har savnet i lang tid:)
  Mit navn er Emil og jeg kunne godt tænke mig at få lavet dreads i den nærmeste fremtid. Jeg har et par spørgsmål angående vedligeholdelsen: Kan man godt vaske sine Dreads uden at bruge shampoo? og i forhold til vejret, skal man sørge for at dække håret til, i tilfælde af kraftig regn, hvis håret er nyvasket?
  Hilsen Emil

  • mrdreadman siger:

   Hej Emil.
   Mange tak skal du have;-) fedt at du kan bruge siden. Ja man kan sagtens undlade at bruge shampoo ved hårvask.. personligt bruger jeg selv shampoo(uden en masse kemikalier selvfølgelig) ved hårvask.. Men jeg kender et par stykker som udelukket bruger vand – og deres dreads er fine.
   Jeg kan ikke se at kraftig regn burde være noget problem for dreadlocks i nogen sammenhænge. Dog vil det ikke være hensigtsmæssigt at gå rundt med våde dreads i længere tid. Jeg får tid til at lave dreads igen i midt juni hvis det skulle have interesse.

   Mvh Mr. Dreadman

 2. Jannik Søndergaard siger:

  Hello Mr. Dreadman
  Først skal du lige have ros for din side, den er virkelig fyldt med al den info om dreadlocks som jeg har ledt efter, og svarer på langt de fleste af mine spørgsmål. Super!
  Jeg har længe fikset med ideen om at få locks, men da jeg svømmer meget både og klorvand, i svømmerhaller, og i havet, har jeg været usikker på hvordan håret skal behandles bagefter, er det nok bare at skylle det under bruseren, eller skal kloren vaskes ud med shampoo? – jeg går ikke ud fra det er sundt for håret at få lagret en masse klor, og jeg svømmer oftest flere gange om ugen.
  Og så ville jeg høre om man kan klippe eller skære i sine locks, så de holder en bestemt længde, hvis jeg nu ikke ønsker at få alt for lange locks? – samt om du tror du får tid til at dreade omkring januar næste år?

  • mrdreadman siger:

   Hello Jannik:-)

   Tak for din besked – altid godt med lidt ros;-) Når du svømmer i klorvand vil det altid være hensigtsmæssigt efterfølgende at skylle håret grundigt under bruseren – brugen af sæbe ved denne lejlighed vil uden tvivl gøre det nemmere at vaske kloren ud af dine dreads. Jeg ved ikke hvor slemt klorvand rent faktisk er for dreadlocks.. Jeg har ikke oplevet problemer herved, andet end at mine dreadlocks ”dufter” at klor i lang tid bagefter, hvis jeg ikke bruger sæbe.

   Man kan sagtens klippe sine dreads når man syntes at de bliver for lange og det kan være en fordel hvis det direkte går ind og indvirker på de sportslige præstationer. Jeg har selv klippet mine dreads flere gange af samme grund. Her er det dog vigtigt at man sørger for at få låst lokkerne ved enden så man undgår at de går op – Hvilket de kan have større tendens til hvis man svømmer meget. Man kan låse sine dreads vha. af en tynd hæklenål.

   Du er velkommen til at skrive igen til Januar – så kan vi aftale nærmere.

   Mvh Mr. Dreadman

 3. Anja Oxager siger:

  Hej mr. dreadman (:
  jeg har lige fået lavet dreads i går af mine veninder, men jeg havde ikke helt fundet nok ud af, hvordan de skal passes og plejes inden vi gik igang.
  De ser rigtig fine ud, men jeg brugte en helt forkert voks med petroleum i, så jeg er lidt på skideren..
  Kan jeg vaske voksen ud med shampoo og hvilken shampoo ville du anbefale + er det rigtigt at man bare kan bruge bivoks til at pleje dem?

  mange hilsner Anja

  • mrdreadman siger:

   Hej Anja

   Du kan uden problemer bruge en alm. parfumefri shampoo uden conditoner. jeg bruger selv den soap bar man kan bestille fra knottyboy.com

   du skal endelig ikke bruge ren bivoks, men dreadvoks der indeholder bivoks eller som har det som hovedindhold er ok super;-)

   Hvis du vil bruge et alternativ til voksen (og måske komme udenom den til tider lidt fedtet fornemmelse) kan du også bruge alovera.

   Venligst fra Mr.dreadman

 4. Caroline Froberg siger:

  Hej dreadman ..
  Jeg ved ikke om jeg er helt galt på den, men jeg har hørt, at det værste du kan gøre er at proppe underlige ting som f.eks. voks i dine dreads, da det gør dem klistrede , og du ikke kan vaske det ordentligt ud?

  Hvilken shampoo bruger du?
  Jeg har bare brugt sæbe, med lidt parfume i indtil videre, har haft dreads en uges tid, men vil gerne bruge noget der er bedre for dem..

  Jeg har brugt kam og hækle-metoden, tror du at de udvider sig lidt ?

  God dag 🙂

  • mrdreadman siger:

   Hej Caroline

   Tak for din mail – voks er et ret kontroversielt og omdiskuteret emne.. og netop af denne grund giver jeg altid mine kunder mulighed for selv at tage stilling til om de vil have brugt voks eller ej. jeg har skrevet lidt om min holdning til voks på min side. Min erfaring med bivoks har generelt været god -(altså når jeg har brugt noget ordenligt og naturligt, uden petrolium og div;-)

   Jeg bruger selv en ‘Neutral’ sæbe. Jeg købte forleden en stor dunk (750ml) i føtex for en 50’er.
   Jeg bruger somme tider også sæbebar fra Knottyboy.com

   Dine dreads vil nok ikke udvide sig men nok nærmere tætne sig med tiden. Det kan være at de vil se ud som om at de bliver større til at begynde med hvis der opstår løst hår langs dine derads, men det skulle gerne reetablere sig med tiden. – bare sørg for at palmroll det godt og grundigt.

   Mvh

   Mr. deradman

 5. Hh siger:

  Hej 🙂 tænkte om hvis man synes ens dreadlocks er for lange, om man kan klippe dem?

  • mrdreadman siger:

   Hej Hh

   Ja, det kan man sagtens, jeg har selv klippet mine når jeg syntes at de er blevet for lange. Det kan muligvis få brug for at blive låst i enden efter at du har klippet dem, i tilfælde af at de skulle gå op. Dette kan fx gøres med en tynd hæklenål.

   Mvh

   Mr.Dreadman

 6. katrine Juhl Jensen siger:

  hey.. (:
  hvis dine dreads er en anden farve end din naturlige hårfarve kan de så holde til at man farver udgroningerne eller hvordan gør man det?

  mvh
  Kat

 7. Pernille siger:

  Hej mr. dreadman
  Jeg fik lavet dreadlocks i torsdags, men i den ene side har han brugt glatte ekstensions imens i noget af den anden side har han brugt krøllede (der var ikke fler glatte tror jeg) men nu er det så at mine dreads i den ene side krøller, og det vil jeg ikke have.
  kan jeg gøre noget ved det?

  hilsen pernille

  • mrdreadman siger:

   Hej Pernille..

   Det var da lidt skørt.. Jeg har desværre ikke nogen erfaring med krøllede exstension.. Er det lavet med kunstigt hår? I det tilfælde tror jeg ikke der er så meget at gøre ved det end at lave det om. – eller få dine penge tilbage!

   • mrdreadman siger:

    Hej Pernille

    Jeg fik lige et tip fra en pige med krøllede extension af fletninger.. hun sagde at kogende vand ville rette dem ud. Hvis det er en ordentlige kvalitet extension, burde det virke.. man skulle nok brøve sig frem med en enkelt lock til at starte med og se om det fungerer;-)

 8. Karoline siger:

  Hej mr. dreadman. Jeg har fået lavet dreadlocks for lidt tid siden og nu er det sådan at jeg har fået lidt eksem i kanten af håret? 😦 ved ikke om det er pga bivoks? Ved du hvad det kunne være?

  • mrdreadman siger:

   Hej Karoline.
   Hvilken voks bruger du? Noget med petrolium i? Det ville nok være en god idé at holde en pause med voksen og se om det går væk – ellers kontakte din læge..

   Mvh

   Mr.Dreadman

 9. karoline siger:

  Hej Mr.Dreadman
  nu har jeg i lang tid gået og tænkt på at få dreads, men jeg er bare bange for at når jeg skal have dem ud så vil jeg blive nød til at klippe alt håret af. kan man rede dem ud?
  og så lige en anden ting, jeg har fumlet lidt med tanken om naturligt opstået dreads, kan det lade sig gøre, hvis man nu ikke reder sit hår over en meget lang periode? har hørt at hvis man går i seng med vådt hår hver dag i en uge så har man dreads, passer det?

  Mvh Karoline

  • mrdreadman siger:

   Hej Karoline

   Det kommer lidt an på hvor lang tid du venter med at rede det ud. kommer du over på den anden side af 6-12mdr’s tid begynder det at blive en smule bøvlet at rede ud(dog stadig muligt) – En god balsam, metalkam og et par dage burde så kune gøre det;-)

   Naturligt fremkommende dreads anbefaler jeg ikke at begive sig ud i hvis man ønsker pæne dreads.- Det kan gå ved nogle hårtyper fx afro hår.

   Jeg har ikke hørt om at gå i seng med vådt hår i en uge = dreads. men tvivler på det:-)

   Mvh Mr.Dreadman

 10. Mette Petry siger:

  Hej Mr. Dreadman!
  Jeg har længe gået og tænkt på at anskaffe mig dreadlocks og jeg vil gerne have nogle som Shakiras http://www.google.dk/images?um=1&hl=da&rlz=1R2SUNC_daDK378&biw=1255&bih=754&tbs=isch%3A1&sa=1&q=dreadlocks+shakira&aq=f&aqi=&aql=&oq=
  Er det noget du kender til? Mht. fremstilling, pris, pleje osv. :o)

  • mrdreadman siger:

   Hej Mette

   Tak for din mail. Det ser ikke ud til at hendes dreads er permanente men at de blot er snoet, sandsynligt ved brug af kemikalier. metoden de har brugt kender jeg ikke, men Jeg vil godt kunne lave nogle der minder om dem.

   Mvh

   Mr.dreadman

 11. Mads Holm siger:

  Hej Mr. Dreadman
  Jeg har haft dreadlocks før men jeg synes de var alt for grimme så jeg klippede dem af igen.
  nu går jeg og tænker på om jeg skal få lavet dreadlocks igen, men er blevet lidt “skræmt” efter min første oplevelse med det, fordi de var lavet helt forkert tror jeg fordi de var store og jeg kunne putte en finger igennem uden problemer.
  mit hår lige pt er ikke særlig langt så jeg venter noget tid med at få det lavet, men hvis du har lyst til at lave det på mig så ville jeg blive meget glad for at få dem lavet lidt som lil wayne (http://thirstyroots.com/wp-content/uploads/2010/09/Lil-Wayne-Dreads.jpg) eller lige som dine dreads, plus der skal extra hår i fordi jeg kan ikke holde til at vente så de skal være lange fra start da jeg synes det ser fedeste ud 🙂
  på forhånd mange tak for hjælpen OG KANON fed hjemmeside!!
  Mvh Mads Holm

  • mrdreadman siger:

   Hej Mads

   Tak, for din besked;-) Det må vi da bare finde ud af så, og ja du kan tro jeg har lyst til at lave dine dreads:-) Du kan jo vende tilbage cirka1-2 måneder før dit hår er langt nok så kan vi aftale en tid nærmere og få styr på det hele med extension osv. så vi kan få lavet nogle fede dreads på dig..

   Venligst

   Mr.dreadman

 12. Mads Holm siger:

  Mr. dreadman det ser jeg MEGET frem til! jeg har altid været glad for dreads 🙂 synes det er en kanon fed stil er godt nok lidt “poppet” kald det hvad man vil 😛 men jeg har siden dag 1 jeg så dreads elsket det! de er rigtig flotte!!
  og specielt dine! dem som man kan se på nogle af billederne! det er lige sådan jeg vil have mine dreads 🙂 men jeg vender tilbage når mit hår er ved at være langt nok 🙂 men hvor langt ville du anbefale at det skulle være ? de 15 cm som du skriver eller måske længere ? 🙂 igen på forhånd tak 😀

 13. Am siger:

  Hello Mr. Dreadman!
  Endelig har jeg fået lavet 52 knaldrøde dreads i mit eget hår. Et virkelig vellykket resultat.
  Der blev ingen voks brugt, kun kam og hæklenål (:
  – mit spørgsmål lyder nu på om det er mig der piver lidt, for jeg syntes dælme min hovedbund klør helt crazy?
  Jeg tænker selv det hænger sammen med at min hovedbund, self er irriteret efter ca. 8 timers dread’ning?
  men er der noget jeg kan gøre for at lindre min sarte hovedbund?
  Og det er nu på 3 dagen, og jeg overvejer hvor længe det anbefales jeg venter med at vaske dem? For normalt plejede jeg at vaske håret hver dag, da mine krøller ellers ikke var pæne, så tror måske en vaskning kan hjælpe?
  Jeg er bare ikke interesseret i at mine dreads går op. Jeg har løse ender skal lige nævnes da jeg tror det er enderne der tager mest skade af hyppig hårvask. Jeg har købt noget natural dread oil shampoo il at vaske håret i, som jeg lige sender linket til, for jeg vil sikre at det er ikke er noget billigt skod shampoo. 😀
  http://www.dreadlockshop.dk/twists-n-locs/natural-oil-shampoo.html

  Prøvede at være kortfattet, det gik super godt, eller (: Håber du finder tiden til at læse og besvare.
  Fantastisk god side du har – Big up! Peace

  • mrdreadman siger:

   Hey:-)

   Tak for din besked.. Lyder super med dine nye dreads:-) Hvis din hovedbund er begyndt at klø syntes jeg at du skal vaske dit hår, jeg plejer at sige efter ca 3-4 dage. hvis dine ender er låst(kan gøres med en hæklenål) burde de ikke gå dér ved vask.
   Mod kløe kan du også prøve dette produkt: Her

   Jeg kender desværre ikke noget kendskab til den shampoo du linker til, men kan anbefale denne her fra knottyboy

   Lige angående dit spørgsmål til interlocking, ja så skal man være opmærksom på ikke at gøre det for stramt, da det kan irritere hovedbunden og knække hårrødderne og derved forårsage at der vokser meget løst hår ud ved hovedbunden.

   Mvh

   Mr.Dreadman

 14. Am siger:

  lige endnu et spørgsmål, jeg har fulgt dit råd om interlocking, og gjort dette på min kæreste. Den anden dag mødte vi så en fyr på tanken, der roste hans dreads, som jeg lige har sat extensions i (det ser super godt ud) fulgte også dit råd, og åbnede enderne på hans dreads og brugte hæklenål så de sad fast, og fik en flot usynlig overgang. Men ham fyren sagde at noget tog livet af hans hår da han fik sine dreads, så de blev klippet af igen 😦 . Jeg har siden snakket med andre, med dreads, og lært dem interlocking metoden. En kendte den godt og sagde han havde hørt at det var blandt andet det som ødelagde hår rødderne, fordi de blev snoet. jeg tænker om det måske kan være rigtig nok, at gør man det for meget, er det tilfældet? hvad siger du? (: Sorry alle spørgsmålene, der er bare så meget at vide, og lære..
  (TAK for rigtig gode råd på siden)

 15. Naja siger:

  Halløjsa Dreadman!

  Jeg har fået lavet dreads for en halvanden måneds tid siden.. Det er virkelig flot, men jeg er ikke helt hundrede procent sikker på, hvordan jeg skal passe dem 😀 Spidserne er nærmest ikke dreadlocks, men bare almindeligt løst hår.. Od hvad skal jeg gøre, for at håret oppe ved hovedbunden bliver til dreads? (altså når håret vokser ud)

  Håber du kan hjælpe en pige i nød 🙂

  • mrdreadman siger:

   Hej Naja

   Løse ender kan du afhjælpe med en tynd hæklenål – man kan ligsom låse enderne ved at hækle de løse hår op i locken
   Udgroningerne kan du ordne ved fx at interlocke( se under spørgsmål og svar på min side)

   Mvh

   Mr. Dreadman

 16. Min søster og jeg lavede selv mine dreads for en uges tid siden med denne metode: http://www.youtube.com/watch?v=CSzkXXvNqL0
  men jeg har på fornemmelsen at de ikke er særlig holdbare, kan det passe?

  • mrdreadman siger:

   Hej Agnes

   Den metode som vises er en fin nok metode at lave dreads på, det kan bare godt kræve lidt fingermotorisk erfaring at lave dem pæne, faste og ensartet på denne måde. – det kan senere hen resultere i “loops”, spot-vis løse dreads eller meget løst hår lang dreadlocken.. så ja det kan godt passe at de ikke er særlig holdbare.. nu har jeg ikke set dine dreads, men enten skal de bare have noget tid til at modnes eller så kan det afhjælpes vha en god repair;-)

   Mvh

   Mr.Dreadman

 17. Kristine siger:

  Hjæææælp!!?

  Hej mr.dreadman fed hjemmeside!
  Jeg har et problem, som jeg har prøvet at løse på forskellige måder, men intet er virket.
  Problemet er at når der vokser nyt hår ud i hovedbunden, dreader det sig ind i andre dreads, altså mine dreadlocks vokser sammen ved hovedbunden… Det er super nedern! Jeg har prøvet at skille dem ad, klippe i midten af nogle dreads der er vokset sammen så de skilles. Jeg har også prøvet at binge elastikker, bånd osv oppe ved hovedbunden om alle mine enkelte dreadlocks, men heler ikke det virker!

  Hvad skal jeg gøre, jeg kan ikke blive ved med at klippe dem fra hinanden, for hvis jeg engang skal have dem ud har jeg mistet en del hår!
  Pleace hjælp, er villig til at prøve alt!

  Håber du kan hjælpe mig, hilsen kristine. 🙂

 18. Mettefunch siger:

  Hej mrdreadman!

  Jeg overvejer lidt at prøve dreadlocks.. Men jeg ved ikke helt om jeg tør. Det er måske et lidt dumt spørgsmål men vil lige være sikker: kan man vaske det ud eller på anden vis få det fjernet igen efter man har fået dem lavet?

  Mvh

 19. Jesper Thorn siger:

  Er det rigtigt, at det er bedst at have spaltede spidser, når man skal have dreads, for at de skal holde bedre?

 20. Limewater4@hotmail.com siger:

  Hej!
  Jeg er i gang med at lave mit hår i tynde dreadlocks. 🙂 Jeg kan bare ikke lade være med at tænke på, hvad nu hvis man får lus?? Jeg er meget glad for mit hår. Hvad er der af muligheder hvis man ikke vil shave hele molevitten af?

  • mrdreadman siger:

   Hej
   Man kan uden problemer komme af med lus hvis man skulle være uheldig. Mange tror fejlagtigt at løbet er kørt hvis det sker. Jeg anbefaler en kur hvor der bruges eddike, barberskum og div olier(skriv mig en mail hvis du vil have den fulde opskrift) ellers kan de fleste konventionelle lussekure bruges.

   mvh
   Mr.dreadman

 21. Am siger:

  Hello Igen Mr DreadMan.

  HJÆÆÆÆLP!

  Først – Tak for svarene sidst 🙂
  Jeg fik lavet mine dreads i sommers, de er dog blevet farvet med hårfarve siden.
  Men jeg døjer nu med at mine Dreads er utrolig tørre og stive i det 😦
  Kan du anbefale nogle produkter jeg kan bruge? (Bruger allerede naturlig dreadlock shampoo)
  De selvfølgelige flotte fordi de er så godt dread’et, men lidt ubehagelige atbære når håret føltes så stift.

  Jeg har mine dreads opsat når jeg er på job, og har det løst når jeg er hjemme.
  Jeg har rent ud sagt DUMMET mig, og brugt for TYNDE ELASTIKKER, det har resulteret i at nogle de tykkeste af mine dreads, har fået et (knæk) på midten, et svagt punkt, der gør at de buer ind ad.
  Super nitten, skal jeg bare prøve at dreadde det svage punkt, så det ikke ser træls ud, og jeg risikerer at de knækker på grund af det svage punkt?

  Håber du kan være mig behjælpelig igen denne gang, for elsker mine dreads og vil gerne beholde dem! – Keep It Rasta ❤

  Peace Am.

 22. Marie siger:

  Hej dreadman..
  Jeg har et problem med mine dreadlocks..Mange af dem er blevet flade i stedet for at være fine og runde.. Har du nogle tips til hvordan jeg kan få dem til at blive ved med at være runde?
  På forhånd tak
  Mvh Marie

  • mrdreadman siger:

   Hej Marie

   Grunden til at dine dreads er blevet flade er sandsynligt vis fordi de er blevet lavet ret løse og puffede. Og når du ligger og sover på dem vil de blive flade i det. Sørg for at palmrolle dem godt(rulle dem mellem håndfladerne). Hvis de nettop er meget løse i det kan det også være en muilghed at stramme dem op med en tynd hæklenål.

   Mvh

   Mr.dreadman

 23. katrine siger:

  Hey Mr dreadman
  Jeg har haft mine dreads i et år nu, desværre er der sket det, at jeg har fået lus i dem 😦
  Hvordan slipper jeg af med dem, fordi jeg har ikke tænkt mig at klippe dem af! Hørte fra en ven at man kunne bruge eddike, kan man det, eller skal man passe lidt på med det?? Og hvad kan man ellers prøve, vil virkelig gøre alt!

  • mrdreadman siger:

   Hej Katrine

   Jeg kender en kur mod lus i hår med dreadlocks, men den kræver lidt tid og tålmodighed!. Jeg har selv brugt den en enkelt gang for mange år siden og anbefalet den til et par kunder som har prøvet den hvor lusene forsvandt:-)

   Anti-lus opskriften til dreads(som jeg husker den bedst)

   1) Lav en opblanding af eddike og vand (ca 2/3del eddike og 1/3del vand.
   Væd alt dit hår+hovedbund med eddiken og lad det sidde 30min. – brug evt en baddehætte til at holde hårret samlet og vådt.
   PAS PÅ AT DU IKKE FÅR DET I ØJENE!! Det svir enormt.. – og jeg taler af bitter erfaring!

   2) Vask eddiken ud og påfør barberskum i alt hårret og hovedbunden og lad det sidde i 20min

   3) gentag punkt (1 og 2) 2-3 gange

   4) vask hårret m. alm shampoo

   5) lav en olieblanding med mandelolie (ca en halv kop) som primær olie og tilsæt følgende æteriske olier: ca 10 dråber af hver:

   Lavendel
   eucalyptus
   teetree olie
   rosmarin

   Jeg lod bare olien sidde i hårret et par dage ind til jeg vaskede det igen.. (lus hader det så fedtet)

   Held og lykke med det:-) og lad mig vide hvordan det er gået hvis du bruger kuren.

   Mvh

   Mr.Dreadman

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s